Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο 2015 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Φαντάσματα από το Παρελθόν”.  Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Νέα ώρα έναρξης: 19:30 και μόνο για την ημέρα Πέμπτη (μία μόνο προβολή). Είσοδος ελεύθερη.

Είναι μεγάλη υπόθεση το παρελθόν στη ζωή των ανθρώπων. Άλλοτε γεμάτο ευχάριστες ενθυμήσεις έρχεται στην επιφάνεια για να γλυκάνει το νου και άλλοτε τον βυθίζει σε σκέψεις σκοτεινές μέσα από άσχημες και ζοφερές αναμνήσεις.

Ο Κινηματογράφος το ξέρει αυτό καλά, και γι’ αυτό πολλοί σκηνοθέτες έπαιξαν με το θέμα του παρελθόντος. Σκυθρωποί χαρακτήρες που ζουν μόνο μέσα στο σκοτάδι ενός δυσάρεστου παρελθόντος, πρωταγωνιστές που αναπολούν την ανέμελη παιδική τους ηλικία ή ακόμα και άνθρωποι που έχουν χάσει τη μνήμη τους και προσπαθούν να την επαναφέρουν έχουν περάσει πολλοί από την μεγάλη οθόνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. σας προσφέρει 7 αξιοθαύμαστες σκηνοθετικές ματιές πάνω στο θέμα του παρελθόντος, της μνήμης και των αναμνήσεων ελπίζοντας να σας ψυχαγωγήσει αλλά και να ξυπνήσει τα δικά σας… φαντάσματα από το παρελθόν!

  1. Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: Spellbound – Νύχτα Αγωνίας (Alfred Hitchcock, 1945)
  2. Πέμπτη 5 Νοεμβρίου: Santa Sangre – Άγιο Αίμα (Alejandro Jodorowsky, 1989)
  3. Πέμπτη 12 Νοεμβρίου: Cinema Paradiso – Σινεμά ο παράδεισος (Giuseppe Tornatore, 1988)
  4. Πέμπτη 19 Νοεμβρίου: We need to talk about Kevin – Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν (Lynne Ramsay, 2011)
  5. Πέμπτη 26 Νοεμβρίου: Oldboy (Chan-wook Park, 2003)
  6. Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου: Music Box – Μουσικό Κουτί (Kώστας Γαβράς, 1989)
  7. Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου: Amer (Hélène Cattet, Bruno Forzani, 2009)