Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το εαρινό εξάμηνο 2016 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Όψεις Πολέμου”.  Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Νέα ώρα έναρξης: 20:00 κάθε Πέμπτη. Είσοδος ελεύθερη. Προσοχή! Γαι την προβολή του Das Boot στις 24/3 η ώρα έναρξης κατ’εξαίρεσην θα είναι 19:30.

Κάποιοι μένουν πίσω περιμένοντας καρτερικά, ενώ άλλοι αναγκάζονται να φύγουν, κάποιοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης και αγωνίζονται για τη ζωή τους ή για ότι τους έχει απομείνει, ενώ άλλοι βρίσκονται στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα σαν καλοί μαριονετίστες.

Κανένας από αυτούς όμως δεν καθορίζει τη μοίρα του, γιατί όλοι είναι έρμαια του πολέμου. Με τις ιστορίες των θυμάτων και των θυτών του πολέμου ασχολήθηκαν άλλωστε τόσοι εξαιρετικοί σκηνοθέτες, γιατί ο πόλεμος δεν έχει ποτέ μόνο μία πλευρά και για να τον κατανοήσουμε πρέπει να εξετάσουμε όλες τις όψεις του.

Η Κ.Ο.Π.Ι προβάλλοντας πέντε ταινίες με θέμα τον πόλεμο και τον αντίκτυπο του πάνω στους ανθρώπους και την κοινωνία σας καλεί να προβληματιστείτε, να ευαισθητοποιηθείτε, μα πάνω από όλα να απολαύσετε πέντε διαφορετικές αλλά εξίσου γοητευτικές σκηνοθετικές ματιές

  1. Πέμπτη 17 Μαρτίου: Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb – S.O.S Πεντάγωνο καλεί Μόσχα (Stanley Kubrick, 1964)
  2. Πέμπτη 24 Μαρτίου: Das Boot – Υποβρύχιο U-96: Επιστροφή στην Κόλαση (Wolfgang Petersen, 1981) [Προσοχή! Ώρα έναρξης19:30]
  3. Πέμπτη 31 Μαρτίου: Letyat zhuravli – Όταν Πετούν οι Γερανοί (Mikhail Kalatozov, 1957)
  4. Πέμπτη 7 Απριλίου: Ničija zemlja – No Man’s Land (Danis Tanovic, 2001)
  5. Πέμπτη 14 Απριλίου: Persepolis (Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi, 2007)