Αγαπητοί φίλοι της κινηματογραφικής τέχνης

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 1985, και αποτελεί μέλος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου μας. Σε αυτά τα 25 χρόνια της ύπαρξής της, έχουμε καταφέρει να την καταστήσουμε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πανέμορφης πόλης των Ιωαννίνων, και φυσικά του πανεπιστημίου μας.

Ο κύριος ρόλος της κινηματογραφικής μας ομάδας είναι η προώθηση του κινηματογράφου ως μορφή τέχνης, με την προβολή σημαντικών ταινιών από ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται συνήθως σε θεματικές ενότητες (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις), ώστε να δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να αναλύει τις έννοιες από περισσότερες οπτικές γωνίες και να κατανοεί καλύτερα τα κινηματογραφικά εκφραστικά μέσα. Οι προβολές λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου μας, αλλά και σε διάφορους χώρους της πόλης. Η Κ.Ο.Π.Ι. ανήκει στο δίκτυο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (Ο.Κ.Λ.Ε.), αποτελεί την επίσημη κινηματογραφική λέσχη της πόλης των Ιωαννίνων και για το λόγο αυτό αναλαμβάνει διαχρονικά το δύσκολο ρόλο της πολιτιστικής διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την πόλη. Για την καλύτερη επικοινωνία με το ευρύ κοινό, η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσίαζε την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή «Κινηματογραφικό Ιντερμέδιο» κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, που περιελάμβανε λόγο για τα τρέχοντα κινηματογραφικά δρώμενα και μουσική από το χώρο της 7ης τέχνης.

Επίσης, στις δραστηριότητες μας περιλαμβάνεται η φιλοξενία κινηματογραφικών προσωπικοτήτων για την προλόγηση των ταινιών τους ή την πραγματοποίηση διαλέξεων, ένα θερινό φεστιβάλ και ένα ετήσιο Cult Festival καθώς και η ετήσια παρουσίαση όλων των βραβευμένων ταινιών του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Σημαντική και η παρουσία μελών της ομάδας μέσω της Ο.Κ.Λ.Ε., στις ετήσιες εκδηλώσεις του φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Η Κ.Ο.Π.Ι. είναι μια ομάδα ανοιχτή καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς και όποιος φοιτητής ενδιαφέρεται να γίνει μέλος της δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μαζί μας!

Για πιο άμεση ενημέρωση και αμφίδρομη επικοινωνία επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram