Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο του 2018 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Σεξουαλική Αφύπνιση”. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ.Χατζής” (Παλιά Σφαγεία). Ώρα έναρξης: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

σεξουαλικός -ή -ό [seksualikós] : που αναφέρεται στο σεξ ή στη σεξουαλικότητα

αφύπνιση η [afípnisi] : 1α.(λόγ.) ξύπνημα [...], 2. επαναφορά στην επιφάνεια της συνείδησης αισθημάτων, ιδεών κτλ., τα οποία θεωρούνται νεκρά ή σε λήθαργο

Η ήβη είναι υπεύθυνη για τις σωματικές και εγκεφαλικές αλλαγές που οδηγούν στην σεξουαλική ωρίμανση και αποτελεί την αρχή της εφηβείας, μιας περιόδου χάσματος μεταξύ της παιδικής και ενήλικης ζωής. Παρ’όλη την σύγχυση, η εφηβεία αποτελεί την “άνοιξη” του σώματος, την άνθιση των καρπών του εφήβου, την ουσιαστική αποκάλυψη και εξερεύνηση του σώματος του ίδιου, αλλά και των άλλων, την κυριολεκτική και μεταφορική απογύμνωσή του. Ένα βλέμμα, το άγγιγμα των χεριών, ο εναγκαλισμός, ένα φιλί, η όμορφη αμηχανία που προκύπτει από την συναισθηματική επαφή με ένα άτομο πυροδοτούν την σεξουαλική απελευθέρωση των εφήβων μέσα σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και κυνηγητού.

Η Κ.Ο.Π.Ι. σας προσκαλεί ως συνοδοιπόρους και παρατηρητές σε αυτο το ταξίδι εξερεύνησης της σεξουαλικότητας, της συναισθηματικής και σωματικής ωρίμανσης, της μετάβασης από την παιδικότητα στην ενήλικη ζωή, της εκτύλιξης του σεξουαλικού μας σεναρίου.

  1. Τρίτη 30 Οκτωβρίου: The Graduate – Ο Πρωτάρης (Mike Nichols)
  2. Τρίτη 6 Νοεμβρίου: Kids (Larry Clark)
  3. Τρίτη 13 Νοεμβρίου: My summer of Love – Το καλοκαίρι του έρωτά μου (Pawel Pawlikowski)
  4. Τρίτη 20 Νοεμβρίου: A Short Film about Love – Μικρή ερωτική ιστορία (Krzysztof Kieslowski)
  5. Τρίτη 27 Νοεμβρίου: Μικρές Αφροδίτες – Young Aphrodites (Νίκος Κούνδουρος)
  6. Τρίτη 4 Δεκεμβρίου: Y Tu Mamá También – Θέλω και τη μαμά σου (Alfonso Cuarón)