ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κωνσταντίνα Μπάδα

Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
To εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της εστιάζεται στη μελέτη του υλικού πολιτισμού και της μνήμης, στην εθνογραφία των αστικών κέντρων και του αγροτικού κόσμου, των πολιτισμικών ταυτοτήτων (συλλογικών, πολιτισμικών, εθνοτικών, των φύλων κ.λ.π.), στην εθνογραφία της εργασίας και της μετανάστευσης. Κατά την τελευταία περίοδο έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και προς την μελέτη της προφορικής ιστορίας και της μνήμης της δεκαετίας 1940 - 1950.

http://www.hist-arch.uoi.gr/prosopiko/bada/index.htm

Ψημμένος Ιορδάνης

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
Σπούδασε Κοινωνιολογία και Βιομηχανική Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια Newcastle και Durham της Μεγάλης Βρετανίας. Ασχολείται με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό και τις επιπτώσεις της απορύθμισης στην ηθική της εργασίας και την κοινωνική ταυτότητα των εργαζομένων. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διευθύνει το Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ Κ ΜΟ ΚΟΠ ) του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
http://www.koinpolpanteion.gr/personnel.htm

Παπιγκιώτης Ευάγγελος

Παπιγκιώτης Ευάγγελος, Μsc, Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας Π. Ιωανίννων, papigkiotis@gmail.com Συμμετείχε ως συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα του Τομέα Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία αφορούσαν την Ηπειρωτική Μουσική Παράδοση, τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, όψεις του λαϊκού πολιτισμού του χωριού Βελτσίστας Ιωαννίνων. Συγγράφει διάφορα άρθρα λαογραφικού περιεχομένου σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχει στην καταγραφή συνεντεύξεων προφορικής ιστορίας της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

Βασίλης Δαλκαβούκης

Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (vdalkavo@he.duth.gr), Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1967. Το 1989 έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 1995 έλαβε το δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών κλάδου Ιστορίας Νεοτέρων χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 2001 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από τον Ιούνιο του 2006 διδάσκει Εθνογραφία στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας από τη βαθμίδα του Λέκτορα. Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Κόνιτσας για την Ανθρωπολογία, την Εθνογραφία και τη Συγκριτική Λαογραφία των Βαλκανίων (2006 - 2010) έχει συμμετάσχει στην ομάδα διδασκόντων του Μαθήματος Ethnographic Research in Border Areas: Field Practice in both Sides of the Greek-Albanian Border. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Μετοικεσίες Ζαγορισίων (1750-1922). Προσεγγίσεις στις διαδικασίες προσαρμογής μιας τοπικής κοινωνίας στην ιστορική συγκυρία, εκδ. Ριζαρείου Σχολής, Θεσσαλονίκη 1999 και Η πένα και η γκλίτσα. Εθνοτική και εθνοτοπική ταυτότητα στο Ζαγόρι τον 20ο αιώνα,, Οδυσσέας, Αθήνα 2005.

  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΣΚΗΣΗ/ΕΡΕΥΝΑ
  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
  ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  ΗΜΕΡΙΔΑ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ