Βιογραφικό
ΣΠΟΥΔΕΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1974-1979: Πτυχίο Χημείας, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
1983-1987: Διδάκτορας Χημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
11/1988: Λέκτορας, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο
Ιωαννίνων,
8-11/ 1991: Επισκέπτης ερευνητής, Department of Food Chemistry, University
College Cork, Ireland.
5/1993: Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας,
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
7-9/1994: Επισκέπτης ερευνητής, Department of Food Chemistry, University
College Cork, Ireland.
4-7/1997: Επισκέπτης ερευνητής, Faculte D’Oenologie, Universite de Bordeaux
II, France.
5/2005: Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας,
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
4/2014: Καθηγητής, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο
Ιωαννίνων.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Προπτυχιακά μαθήματα
Χημεία Τροφίμων, Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων, Οινολογία
Μεπαπτυχιακά μαθήματα
Χημεία και Βιοχημεία Τροφίμων, Βιοτεχνολογία Τροφίμων
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ερευνητικές Δημοσιεύσεις: 68
Περιοδικά του Science Citation Index: 58
Περιοδικά Science Citation Index: 10
Μεταδιδακτορικοί συνεργάτες
1. N.A. Olasupo, επισκέπτης ερευνητής, 5-10/1999. Lecturer, Department
of Botany and Microbiology, Lagos State University, Nigeria.
Επιβλέπων Καθηγητής Διδακτορικών Διατριβών που έχουν απονεμηθεί
1. Β. Βαιμάκη, 1998, πεδίο οίνου
2. Μ. Κατσιάρη, 1999, πεδίο γάλακτος
3. Ε. Ματσέλη, 2000,πεδίο γάλακτος
4. Γ. Λάλου, 2002, πεδίο γάλακτος
5. Μ. Τριανταφυλλίδου, 2003, πεδίο γάλακτος
6. Ι. Λαμπρόπουλου, 2006, πεδίο οίνου
7. Δ. Παπαδοπούλου, 2006, πεδίο λιπαρών υλών και οίνου
Επιβλέπων Καθηγητής μεταπτυχιακών διατριβών που έχουν απονεμηθεί
1. Π. Κωνσταντίνου, 1998, πεδίο γάλακτος
2. Δ. Παπαδοπούλου, 1999, πεδίο ελαίων και οίνων
3. Ι. Λαμπρόπουλου, 2000, πεδίο γάλακτος
4. Β. Ηγουμενίδου, 2002, πεδίο γάλακτος
5. Ι. Παπαθανασίου, 2002, πεδίο οίνου
6. Π. Τζίμα, 2003, πεδίο οίνου
7. Κ. Σούλτη, 2006, πεδίο οίνου και λιπαρών
8. Γ. Βαγενά, 2008, πεδίο γάλακτος
9. Ν. Κοντογεώργου, 2011, πεδίο οίνου
10. Φ. Βέτσικα, 2012, πεδίο γάλακτος
11. Μ. Πατριανάκου, 2012, πεδίο οίνου
12. Ε. Παπαδάκη, 2014, πεδίο γάλακτος
13. Σ. Βολτέα, 2014, πεδίο οίνου
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Ανάπτυξη αρώματος-γεύσης κατά την παρασκευή και διατήρηση των τροφίμων,
Φυσικά αντιοξειδωτικά τροφίμων και προστασία των τροφίμων από την οξείδωση,
Ένζυμα και μικροοργανισμοί στην τεχνολογία τροφίμων,
Ιδιότητες τροφίμων με θετική επίδραση στην υγεία και βιολειτουργικά τρόφιμα
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Επιστημονικός υπεύθυνος 3 εκπαιδευτικών προγραμμάτων, 2 στο πεδίο του
γάλακτος και 1 στο πεδίο του οίνου.
Επιστημονικός υπεύθυνος 5 ερευνητικών προγραμμάτων, 3 στο πεδίο του γάλακτος
και 2 στο πεδίο του οίνου.
Μέλος 3 ερευνητικών προγραμμάτων.
Πηγές χρηματοδότησης: Περιφέρεια Ηπείρου-Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο, Επιτροπή
Ερευνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας,
1.000-280.000 ευρώ.
ΚΡΙΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Κριτής εργασιών σε περιοδικά
Food Chemistry, Journal of Agricultural and Food Chemistry, European Food
Research Technology, Journal Food Processing and Preservation, LWT-Food
Science Technology, Journal of Food Composition and Analysis, Food Technology
and Biotechnology, Molecules, Food Research International, International
Journal of Food Science and Technology, European Journal Lipid Science
Technology, Journal of Food Biochemistry, International Journal of Food
Properties, Italian Journal of Food Science, Journal Science of Food and
Agriculture, Journal of Food Quality, Journal Food Nutrition Research,
Journal of Food Science, Talanta, British Journal of Applied Science and
Technology, Journal of Agricultural Science and Technology, African Journal
of Food Science, Scientific Research and Essays, Journal of Biomedicine
and Biotechnology, African Journal of Biotechnology, Journal of Dairy
Research.
Μέλος συντακτικής ομάδας περιοδικών
The Open Food Science Journal, Journal of Chemistry.