Πληροφορίες

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 1985, και αποτελεί μέλος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου μας. Σε αυτά τα 25 χρόνια της ύπαρξης της, έχουμε καταφέρει να την καταστήσουμε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πανέμορφης πόλης των Ιωαννίνων, και φυσικά του πανεπιστημίου μας.
διαβάστε περισσότερα »

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για τo εαρινό εξάμηνο του 2018 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Ανηδονία”. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάθε Πέμπτη. Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη!

Η αρχή του ανθρώπου είναι εκείνη της ηδονής, το πρώτο κινούν ακίνητο, ο τελευταίος προορισμός.

Η ευτυχία, αυτό που οργανώνει την κοινωνία των ανθρώπων, το απόλυτο ιδανικό και η μόνη βιώσιμη ηθική, η αναζήτηση της ευχαρίστησης.

Που είναι εν τέλει, και η μόνη η αναζήτηση.

Ή μήπως όχι?

Η ΚΟΠΙ με το αφιέρωμα της “Ανηδονία” σας προσκαλεί στον κόσμο της απουσίας. Σε εκείνον τον ξηρό τόπο που ζουν οι ήρωές του και που δεν είναι παρά η έρημος της καρδιάς τους.  Άνθρωποι που πλανιούνται για γεμίσουν ζωές αδειοσύνης. Ζωές που προσπαθούν να δροσίσουν άνυδρες ψυχές

Ελάτε να αποκαλύψουμε όλοι μαζί την φύση της πραγματικής έλλειψης και μόνο τότε ίσως διαρρήξουμε -πάντα μαζί- την απροσπέλαστη γη της χαράς.

  1. Πέμπτη 8 Μαρτίου: Annie Hall – Νευρικός Εραστής (Woody Allen)
  2. Πέμπτη 15 Μαρτίου: The Seventh Continent – Έβδομη ήπειρος (Michael Haneke)
  3. Πέμπτη 22 Μαρτίου: Anomalisa (Charlie Kaufman)
  4. Πέμπτη 12 Απριλίου: Shame (Steve McQueen)
  5. Πέμπτη 19 Απριλίου: Les rendez-vous d’ Anna (Chantal Ackerman)
  6. Πέμπτη 26 Απριλίου: Suntan (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος)