Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για τo χειμερινό εξάμηνο του 2018 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Τέσσερις Τοίχοι”. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάθε Πέμπτη. Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη!

Από την γέννηση μέχρι το θάνατο, περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας κλεισμένοι σε κτήρια, σπίτια, σχολεία, πολυκατοικίες, οριοθετώντας τους εαυτούς μας μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ο κινηματογράφος το ξέρει καλά αυτό, είναι άλλωστε κι αυτή μια τέχνη των τεσσάρων τοίχων. Γι’ αυτό και δεν έχασε ποτέ την ευκαιρία να αφηγηθεί ιστορίες μέσα σε κλειστούς χώρους. Άλλοτε κλειστοφοβικές και αγωνιώδεις και άλλοτε κωμικές και παράλογες, από στενόχωρα διαμερίσματα και γκρίζες φυλακές έως πολυτελείς επαύλεις και οικογενειακά εξοχικά, η Κ.Ο.Π.Ι. σας παρουσιάζει σε αυτό το αφιέρωμα κάποιες από αυτές τις ιστορίες, έτσι όπως τις αφηγήθηκαν σπουδαίοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

  1. Πέμπτη 1 Νοεμβρίου: Die bitteren Tränen der Petra von Kant – Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ (Rainer Werner Fassbinder)
  2. Πέμπτη 8 Νοεμβρίου: El ángel exterminador – Εξολοθρευτής Άγγελος (Luis Buñuel)
  3. Πέμπτη 15 Νοεμβρίου: Dog Day Afternoon – Σκυλίσια μέρα (Sidney Lumet)
  4. Πέμπτη 22 Νοεμβρίου: Murder by Death – Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο (Robert Moore)
  5. Πέμπτη 29 Νοεμβρίου: Funny Games – Παράξενα παιχνίδια (Michael Haneke)
  6. Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου: Cesare deve morire – Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει (Paolo Taviani, Vittorio Taviani)
  7. Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου: Rope – Ο βρόγχος (Alfred Hitchcock)