ΔΣΕΓ 8

8ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γλωσσολογίας.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Το 8ο Συνέδριο θα διεξαχθεί από 30 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2007.

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ)

Προθεσμία Υποβολής Περιλήψεων: 31-Δεκ-2006
Ηλεκτρονική Διεύθυνση Επικοινωνίας: linguist@cc.uoi.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Θεματικά, το συνέδριο καλύπτει όλες τις περιοχές της Ελληνικής Γλωσσολογίας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν δεκτές με βάση τις περιλήψεις που θα υποβληθούν. Το τελικό πρόγραμμα θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων της Ελληνικής Γλωσσολογίας, που θα συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω περιοχές (χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτές): φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία, πραγματολογία, διαλεκτολογία, ιστορική γλωσσολογία,κοινωνιογλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, νευρογλωσσολογία, λεξικολογία/λεξικογραφία, υπολογιστική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ:
Οι περιλήψεις παρακαλούμε να υποβληθούν με τη μορφή αρχείου pdf, εφόσον είναι εφικτό. Τα αρχεία MS Word είναι αποδεκτά, εφόσον δεν περιέχουν ειδικούς χαρακτήρες και σύμβολα. Σε κάθε περίπτωση, οι περιλήψεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Οι περιλήψεις πρέπει να είναι ανώνυμες, να μην υπερβαίνουν τη μία σελίδα, το μέγεθος των χαρακτήρων να μην είναι μικρότερο από 11 στιγμές και να έχουν περιθώρια 2,5 εκ. σε κάθε πλευρά. Η γλώσσα των ανακοινώσεων μπορεί να είναι η ελληνική ή η αγγλική. Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης υπολογίζεται σε 20 λεπτά, συν 10 λεπτά για συζήτηση.

Η υποβολή των περιλήψεων γίνεται στη διεύθυνση: linguist@cc.uoi.gr. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες (όνομα, ιδιότητα και ίδρυμα στο οποίο εργάζεστε), ο τίτλος της ανακοίνωσης, καθώς και το πεδίο γλωσσολογίας στο οποίο επιθυμείτε να κατατάξουμε την ανακοίνωσή σας πρέπει να περιλαμβάνονται στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος ενώ η περίληψη (με τον τίτλο της ανακοίνωσης αλλά χωρίς τα στοιχεία των συγγραφέων) πρέπει να προσαρτάται ως συνημμένο αρχείο. Θα γίνονται δεκτές το πολύ δύο περιλήψεις ανά συγγραφέα, μία μεμονωμένη και μία σε συνεργασία με άλλον συγγραφέα, είτε αυτές προορίζονται για τη γενική συνεδρία είτε για κάποια θεματική.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον, το συνέδριο θα συμπεριλάβει ένα περιορισμένο αριθμό (3-4) θεματικών συνεδριών. Οι συνεδρίες αυτές θα περιέχουν μικρό αριθμό ανακοινώσεων (μέχρι 6) σχετικών με ένα συγκεκριμένο θέμα. Όσοι ενδιαφέρονται να οργανώσουν μία τέτοια συνεδρία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή το συντομότερο δυνατό – και πάντως όχι μετά την τελική προθεσμία υποβολής της 31ης Δεκεμβρίου 2006. Θα πρέπει να υποβάλουν ένα σύντομο περίγραμμα του θέματος και των στόχων της ειδικής συνεδρίας (μέχρι 1 σελίδα) τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και συνολικά τις περιλήψεις των επιμέρους ανακοινώσεων.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
  • Vit Bubenik (Memorial University at Newfoundland, Καναδάς)
  • Geoffrey Horrocks (University of Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Marina Nespor (Università degli Studi di Ferrara, Ιταλία)
  • Λουκάς Τσιτσιπής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
  • Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση και τη διαμονή στα Ιωάννινα, καθώς και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης, θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου μόλις είναι διαθέσιμες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Τελική προσθεσμία υποβολής: 31 Δεκεμβρίου 2006
Αποδοχή ανακοινώσεων: 15 Μαρτίου 2007



Η Οργανωτική Επιτροπή,

Γεώργιος Κ. Γιαννάκης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Μαρία Μπαλτατζάνη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Κωνσταντίνος Οικονόμου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Αναστάσιος Τσαγγαλίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Τομέας Γλωσσολογίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
451 10 Ιωάννινα

Tηλ.: 26510 95216
Φαξ: 26510-95251