Highlights έρευνας
Α. Προστασία ενώσεων αρώματος οίνων με θειούχα πεπτίδια και φαινολικά
--Προστασία εστέρων και τερπενίων οίνων με γλουταθειόνη και
Ν- ακετυλο-κυστείνη,
--Προστασία εστέρων και τερπενίων οίνων με καφεικό οξύ και
γαλλικό οξύ,
--Προστασία ενώσεωνα αρώματος οίνου και μείωση του θειώδη
ανυδρίτη με θειούχα πεπτίδια και φαινολικά οξέα
Β. Βιολειτουργικές ιδιότητες συστατικών οίνων
--Μείωση επιπέδων πρωτεινών του θερμικού σόκ σε καρκινικά
κύτταρα με εκχυλίσματα φαινολικών οίνων,
--Δέσμευση ελευθέρων ριζών από εκχυλίσματα οίνων,
--αντιμικροβιακή δράση εκχυλισμάτων οίνων έναντι παθογόνων μικροοργανισμών,
--Αναστολή οξείδωσης LDL από εκχυλίσματα οίνων