Highlights έρευνας

 

ΠΕΔΙΟ ΤΥΡΙΩΝ

Α. Ένζυμα και μικροοργανισμοί στην τεχνολογία γάλακτος

--Διάσπαση καζεινών και πεπτιδίων τυριών από ένζυμα και
βακτήρια τυριών,
--Αδρανοποίηση λιπασών και πρωτεινασών ψυχροτρόφων
βακτηρίων γάλακτος σε υποπαστεριωτικές θερμοκρασίες,
--Ανάπτυξη βιαισθητήρα για αποτίμηση της πηκτικής δύναμης της
πυτιάς,


Β. Παρασκευή και ωρίμανση τυριών

--Παρασκευή και μελέτη ωρίμανσης τυριών με χαμηλότερο NaCl
--Παρασκευή και ωρίμανση γίδινων τυριών και τυριών με
χαμηλότερο λίπος,
--Παρασκευή και ωρίμανση τυριών από ψυγμένο αγελαδινό,
πρόβειο και γίδινο γάλα είτε με ενοφθαλμισμό με ψυχρότροφα
βακτήρια