Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο του 2016 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Το Μωσαϊκό των Λαών”. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ.Χατζής” (Παλιά Σφαγεία). Ώρα έναρξης: 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

O Kινηματογράφος έχει ειπωθεί πως είναι η Τέχνη που δημιουργεί τα όνειρα. Κι όμως δεν είναι πάντα έτσι. Είναι και η Τέχνη που καταγράφει την σύγχρονη πραγματικότητα,  παρακολουθεί τις ζωές των ανθρώπων και τα πάθη της κοινωνίας  και παραδίδει την μαρτυρία της στην Ιστορία. Κι έτσι, πολλοί σκηνοθέτες, πέρα από τις αναδρομές  σε ένδοξα περασμένα, εξωπραγματικά μέλλοντα και φανταστικά ονειρικά σύμπαντα, έσκυψαν στην εποχή και στον τόπο τους και χάρισαν στην παγκόσμια τέχνη διαφορετικούς μα άκρως αληθινούς κόσμους. Η Κ.Ο.Π.Ι., αυτό το εξάμηνο, θα σας ταξιδέψει από τα στενά του Λονδίνου στους αγρούς  ζαχαροκάλαμων της Κούβας κι από τα σχολεία του Ιράν στα κακόφημα μπαρ της Τρούμπας μέσα από τις ρεαλιστικές ματιές 6 σκηνοθετών.

1.Τρίτη 01 Νοεμβρίου: Time of the Gypsies – Ο καιρός των τσιγγάνων (Emir Kusturica)
2.Τρίτη 08 Νοεμβρίου: Τα Κόκκινα Φανάρια (Βασίλης Γεωργιάδης)
3.Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Quadrophenia (Franc Roddam)
4.Πέμπτη 17 Νοεμβρίου: Είμαι η Κούβα – Soy Cuba (Mikhail Kalatozov)
5.Τρίτη 06 Δεκεμβρίου: Children of Heaven – Τα παιδιά του Παραδείσου (Majid Majidi)
6.Τρίτη 13 Δεκεμβρίου: Night on Earth – Μια νύχτα στον Κόσμο (Jim Jarmusch)