Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το εαρινό εξάμηνο 2015 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Cine εν τάφω”. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.


Εφτά αγαπημένα πρόσωπα της μεγάλης οθόνης. Εφτά τραγικοί θάνατοι.

Μερικοί αγαπήθηκαν από το κοινό. Άλλοι λατρεύτηκαν και έγιναν τα ινδάλματα της εποχής τους. Ώσπου μια μέρα συγκλόνισαν τον κόσμο στο άκουσμα του θανάτου τους.

Η Κ.Ο.Π.Ι. θυμάται όσους μας άφησαν νωρίς. Νέοι, στην ακμή της δόξας τους ή πολύ πριν την δύση της καριέρας τους που τερματίστηκε ξαφνικά.

James Dean η προσωποποίηση του αποξενωμένου και παρεξηγημένου νέου, Marilyn Monroe το σύμβολο  του sex και πιο φωτογραφημένο πρόσωπο της τότε εποχής, Rainer Werner Fassbinder ο τολμηρός καλλιτέχνης του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, Peter Sellers ένας εκ των κορυφαίων κωμικών όλων των εποχών, Pier Paolo Pasolini μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που διχάζει έως και σήμερα, ο ταλαντούχος Philip Seymour Hoffman και Robin Williams ο κωμικός που όλοι αγαπήσαμε.

  1. Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015:  Να είσαι εκεί κύριε Chance (Hal Ashby)
  2. Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015:  Η συνεκδοχή της Νέας Υόρκης (Charlie Kaufman)
  3. Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015:  7 χρόνια φαγούρα (Billy Wilder)
  4. Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Απριλίου 2015:  Σαλό, ή οι 120 μέρες των Σοδόμων (Pier Paolo Pasolini)
  5. Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Απριλίου 2015:  Ανατολικά της Εδέμ (Elia Kazan)
  6. Τετάρτη 29 & Πέμπτη 30 Απριλίου 2015: Ο καβγατζής (Rainer Werner Fassbinder)
  7. Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Μαΐου  2015:  Ο αλλόκοτος κόσμος του Garp (George Roy Hill)