Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Το αφιέρωμα της ΚΟΠΙ για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 έχει τον τίτλο «Πίσω στο Αύριο».

Έχει νόημα η ζωή χωρίς προβλήματα; Θα ήμασταν ευτυχισμένοι γνωρίζοντας ότι ο κίνδυνος της καταστροφής ή της απώλειας είναι ανύπαρκτος; Μήπως τότε η ζωή θα ήταν επίπεδη; Μήπως θα είχε χαθεί αυτός ο τρομακτικά μελαγχολικός και συνάμα τόσο αναζωογονητικός φόβος που αισθανόμαστε, μπροστά στην παρουσία της οποιασδήποτε απειλής; Άραγε να νιώθουμε ζωντανοί επειδή θα πεθάνουμε; Και αν τελικά οι δυσκολίες είναι αναγκαίο καλό, τότε το νόημα της ζωής είναι η ορθή διαχείρισή τους; Λέτε να βρήκαμε την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα; Μισό λεπτό όμως. Ξεχάσαμε και αυτούς που δεν κατάφεραν ποτέ να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Αυτοί είναι ανάξιοι ζωής; Τελικά είναι εύκολο να επιλέξεις μεταξύ του Πίσω και του Αύριο;

Με αφορμή την παγκόσμια υγειονομική κρίση που βιώνουμε, η ΚΟΠΙ βρίσκεται σε υπαρξιακό οίστρο! Οι 6 ταινίες που επιλέχθηκαν για το αφιέρωμά μας, απεικονίζουν την αναπάντεχη αλλαγή (είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο) που συνέβη στην ζωή ανθρώπων μετά από κάποιο συνταρακτικό γεγονός, καθώς και την προσπάθειά τους να την αντιμετωπίσουν.Οι ταινίες θα προβληθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία). Οι προβολές θα ξεκινούν στις 20:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

  1. Τρίτη 2 Νοεμβρίου: The Green Room – François Truffaut, 1978
  2. Τρίτη 9 Νοεμβρίου: Colorful – Keiichi Hara, 2010
  3. Τρίτη 16 Νοεμβρίου: Beginners – Mike Mills, 2010
  4. Τρίτη 23 Νοεμβρίου: Good Bye Lenin! – Wolfgang Becker, 2003
  5. Τρίτη 30 Νοεμβρίου: Germania anno zero – Roberto Rossellini, 1948
  6. Τρίτη 7 Δεκεμβρίου: The Fisher King – Terry Gilliam, 1991