Πληροφορίες

Η Κ.Ο.Π.Ι είναι μια πολιτιστική ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με δράση τη προβολή ταινιών και το διάλογο γύρω απο στην 7η τέχνη.

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο του 2017 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Οικογενειακές Ιστορίες”. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ.Χατζής” (Παλιά Σφαγεία). Ώρα έναρξης: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας. Τραύματα οι γονείς, τραύμα ανεπούλωτο και ο άνθρωπος, το άχρονο παιδί αυτού του κόσμου. Ο πάντα -σαν παιδί- ανυπεράσπιστος άνθρωπος, ο οποίος δεν ζει μες στον χρόνο άλλα πίσω από τον χρόνο και του οποίου η ιστορία δεν του ανήκει γιατί υπόκειται στην δικαιωματική κατοχή των γονιών.

Η Κ.Ο.Π.Ι επιστρέφει στον νεφελώδη τόπο της παιδικής ηλικίας , τον τόπο του εγκλήματος, με εφτά ταινίες που βυθομετρούν τον ίδιον τον θεσμό της οικογένειας καθώς και τις αντανακλάσεις του στα ξέχωρα πρόσωπα. Ελάτε να μάθουμε μαζί πως η αγία οικογένεια αμαρτάνει, πως η αδελφική αγάπη δεν είναι παρά το αντεστραμμένο μίσος, πως οι γονείς γίνονται παιδιά και τα παιδιά γονείς. Και πως -καμιά φορά- το κοινό αίμα οδηγεί σε από κοινού αιματοκύλισμα.

  1. Τρίτη 24 Οκτωβρίου: Todo sobre mi madre – Όλα για τη μητέρα μου (Pedro Almodóvar)
  2. Τρίτη 31 Οκτωβρίου: Festen – Οικογενειακή Γιορτή (Thomas Vinterberg)
  3. Τρίτη 7 Νοεμβρίου: Mommy (Xavier Dolan)
  4. Τρίτη 14 Νοεμβρίου: The Straight Story (David Lynch)
  5. Τρίτη 21 Νοεμβρίου: Xenia – Ξενία (Πάνος Κούτρας)
  6. Τρίτη 28 Νοεμβρίου: The Royal Tenenbaums – Οικογένεια Τενενμπάουμ (Wes Anderson)
  7. Τρίτη 5 Δεκεμβρίου: Possession – Μία γυναίκα δαιμονισμένη (Andrzej Żuławski)